In de media

N.B. Het gaat hier alleen om verschijningen in de media gerelateerd aan mijn onderzoek. 

Interview Reformatorisch Dagblad (4-6-2021)

Groot interview naar aanleiding van mijn promotie op 2 juni 2021. Zie hier om het artikel online te lezen .

Interview Nederlands Dagblad (18-3-2020)

Groot dubbel-interview naar aanleiding van de verschijning van Parabels. Onderricht van Jezus en de rabbijnen. Zie hier om het artikel online te lezen of klik hier voor de pdf.

Foto: Martin Waalboer/ND

Interview n.a.v. symposium slavernijverleden (ELKkwartaal, maart 2020)

Interview naar aanleiding van het symposium over het slavernijverleden waarbij ik de eerste prijs in ontvangst mocht nemen voor mijn essay over de rol van de kerken bij het Nederlands slavernijverleden. Klik hier om het artikel als pdf te lezen.

Radio-interview Zin in Weekend! (KRO NCRV, 15-3-2020)

Radio-interview naar aanleiding van de verschijning van Parabels. Onderricht van Jezus en de rabbijnen. Klik hier om het programma terug te luisteren (vanaf minuut 32 ben ik aan het woord).

Uitleg ‘Chanoeka Gelt’ voor nu.nl (27-11-2018)

In dit artikel lever ik een bijdrage aan een artikel getiteld ‘Waarom deelt Sinterklaas elk jaar weer chocoladegeld uit?’. Klik hier om het artikel te lezen (hier als pdf).

Webcollege Universiteit van Nederland (20-2-2018)

Begin 2018 mocht ik een webcollege geven voor de Universiteit van Nederland over mijn promotieonderzoek. Ik deed dat aan de hand van de vraag: ‘Waarom wast de paus de voeten van vluchtelingen?’ Het webcollege is hieronder terug te kijken.

Bijdrage aan discussie m.b.t. Peerke Donders voor Univers (11-1-2018)

In dit artikel geef ik mijn visie op de koloniale aard van het beeld van de Tilburgse Peerke Donders. Het artikel is hier terug te lezen (hier als pdf).

Interview over ‘jihad-bruiden’ voor Omroep West (4-3-2014)

Op basis van een ingezonden stuk van mijn hand over Nederlandse jihad-strijders in Syrië, werd ik door Omroep West gevraagd te reageren op het fenomeen ‘jihad-bruiden’. Omroep West filmde mij en maakte er een nieuwsartikel bij. Beide zijn hier terug te vinden (hier als pdf).